Wat is de hijama en cupping cursus of opleiding?

hijama opleiding

Het is een volwaardige, intensieve basis hijama cursus die als eerste in Nederland in  samenwerking met een onderwijskundige is opgesteld en sinds 2012 door velen met succes is gevolgd.

Deze hijama cursus wordt door mensen gegeven die bevoegd zijn en allen lange ervaring in de hijama of cupping therapie hebben, waaronder een homeopathisch arts en een acupuncturiste. De cursus zal afgesloten worden met een examen. Met goed gevolg afgesloten betekent het krijgen van een instellingsdiploma.

Na afloop van de hijama en cupping cursus opleiding zal je dus voldoende kennis hebben om de hijama en cupping zelfstandig uit te kunnen voeren en actief meedraaien in onze missie om met de wil van Allah (de verhevene) mensen te laten profiteren van deze geweldige therapie.

 

Wat leer je allemaal en voor wie is het?

De hijama cursus is een introductie van een oude geneeswijze afkomstig uit de Sunnah vanuit de Islam maar neemt hier eveneens de dry en wet cupping therapieën vanuit de traditional Chinese geneeskunde mee. Gedurende de opleiding zal je kennismaken met de verschillende theorieën waar het mechanisme van hijama op gebouwd is.

Hoewel de cursus een Islamitische basis heeft, is het geschikt voor iedereen die belangstelling heeft in eeuwenoude geneeswijzen en deze graag, veilig en onderbouwd, wil toepassen in een moderne maatschappij.

De hijama cursus is echter niet geschikt voor mensen die alleen maar de praktische vaardigheden willen leren. Hijama is sunnah maar moet op een verantwoordelijke manier gebeuren. Je moet tenminste de theoretische onderdelen als basis hebben en deze zijn dus noodzakelijk om dit toe te kunnen passen.

 

Hoe gaat de hijama en cupping cursus in zijn werk?

De cursus bestaat uit 5 zaterdag bijeenkomsten en 1 examenbijeenkomst waarbij de bijeenkomsten elk 2 weken van elkaar verwijderd zijn. In de bijeenkomsten zullen we zowel de theorie besproken worden als in de praktijk geoefend.

Aanvullend zijn er 40 thuisstudie uren nodig waarin je dieper de, voornamelijk op Islamitische grondslag gebaseerde, theorie in duikt.

De Islamic Medicine Academy Nederland (IMAN) stelt geen specifieke eisen aan je vooropleiding(en).

Wel vragen wij een goede motivatie en gaan we er vanuit dat je er voldoende tijd in steekt. Deze factoren, samen met onze inzet en jarenlange ervaring, zullen incha allah leiden tot een groot succes!

Klik hier voor meer gedetailleerde opleidings informatie

Omdat het instituut kwaliteit belangrijk vindt zitten wij in een accreditatie traject waarbij er een groot aantal kwaliteitseisen gewaarborgd moeten worden.

De hijama en cupping cursus is de eerste die CRKBO GEREGISTREERD is en dientengevolge vrijgesteld is van btw.CRKBO_Instelling_CMYK-300x207

 

Kosten, opleidingsdata en inschrijving

 
De kosten voor de gehele opleiding bedragen €895,-.

Dit bedrag is inclusief koffie, thee en materialen.

Schrijf je in voor de klassikale Hijama en cupping opleiding

Momenteel staat er een fysieke hijama cursus gepland op 15 Juni 2019. Klik op de onderstaande button om het inschrijfformulier voor deze opleiding te downloaden.

Er start binnenkort ook een online cursus hijama en cupping. Klik hier voor meer informatie over de online hijama en cupping cursus.

 

De Boodschapper (vrede zij met hem) zei:

Wie dan ook een Sunnah van mijn Sunnah doet herleven, en de mensen praktiseren deze, zal dezelfde beloning krijgen van degenen die het praktiseren zonder dat hun beloning wordt verminderd…

(Ibn Majah)

Subscribe